Tuning

Van Veggel Tuning is een initiatief van Autobedrijf van Veggel in Klazienaveen.

Van Veggel Tuning beschikt over software waarmee bij elke auto optimale tuning kan worden gerealiseerd. Om ook de nieuwste modellen te voorzien van een perfecte afstemming, wordt de kennis van de autosoftware continu doorontwikkeld.

Wanneer uw auto wordt getuned, leest Van Veggel Tuning eerst uw auto uit via een diagnoseaansluiting en er wordt een proefrit gemaakt. Uw auto wordt dan meteen gecontroleerd op fouten. De software die uitgelezen wordt, gebruiken onze software-experts om de parameters aan te passen.
Vervolgens wordt er aan de hand van een vermogensgrafiek zorgvuldig gekeken of en waar de software verder moet worden aangepast. Uw auto en zijn software worden getest totdat optimaal resultaat is behaald en uw auto zuinig en soepeler rijdt.

Tuning op maat

Van Veggel Tuning houdt niet alleen rekening met de specifieke onderdelen en eigenschappen van uw auto, maar ook uw persoonlijke wensen en rijgedrag. De tuning is daarom voor iedere auto uniek. Doordat de software zelf wordt aangepast en niet extern wordt gemanipuleerd, voorkomt u bijverschijnselen die standaard powerboxen met zich mee kunnen brengen. Hierbij kunt u denken aan sterke rookontwikkeling of een hoger brandstof verbruik. Dankzij de werkwijze van Van Veggel Tuning wordt er een ideale mix van vermogensstijging en koppelstijging gegarandeerd. Hierbij zou ook een lager brandstofverbruik merkbaar kunnen zijn. Tuning is mogelijk voor een groot aantal merken, zowel benzine- als dieselmotor.

Van Veggel Tuning biedt u zeer goede kwaliteit tuning waarbij veiligheid, duurzaamheid en zorg voor het milieu voorop staan.

Brandstof besparen met tuning

Behalve dat u middels tuning een comfortabeler rijstijl realiseert, levert tuning u tevens brandstofbesparing op. Dit kan oplopen tot meer dan 5%.
Door de software af te stemmen op de eigenschappen van de auto en uw persoonlijke wensen en rijgedrag haalt u meer rendement uit de brandstof.